fbpx

Vijesti

Obveznicama otkupljivati garaže i poslovne zgrade

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
izvjestajBANJALUKA, Ukoliko bude prihvaćena inicijativa Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, poslovne zgrade, poslovni prostori i garaže moći će biti otkupljeni  obveznicama Republike Srpske dobijenim za naknadu nematerijalne štete nastale u periodu od 20. maja 1992. do 19. juna 1996. godine koje glase na vlasnika ili člana njegovog domaćinstva.

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je da je resorno ministarstvo, u skladu sa inicijativom Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, pripremilo dopunu Zakona o privatizaciji poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža koja bi mogla biti razmatrana na narednoj sjednici Vlade Srpske, a potom po hitnom postupku upućena u skupštinsku proceduru.

“Očekujem od svih poslaničkih klubova da prihvate ovu inicijativu iz razloga što je privatizacija poslovnih zgrada, poslovnih prostorija i garaža već u toku”, rekla je Golićeva novinarima nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima ove organizacije.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je da inicijativa ove organizacije o privatizaciji poslovnih zgrada, prostora i garaža ima veliki značaj za porodice poginulih i nestalih s obzirom da se omogućava naplata obveznica.

On je dodao da u urbanim sredinama ima puno porodica poginulih i nestalih koji su zakupili garaže još prije rata, te da bi bilo nekorektno da te garaže, koje su u vlasništvu lokalnih zajednica, oni sada ne mogu da otkupe.

“Vrlo je važno da sada možemo otkupiti poslovni prostor, pa da uz još neka kreditna zaduženja ostvarimo i jedan vid zaposlenja”, rekao je Mitrović.

Predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Stanislav Brkić rekao je da je trenutno na berzi cijena obveznica za naknadu nematerijalne štete 30 do 35 feninga umjesto jedne KM.

On je naglasio da ne vidi razlog da neki poslanik glasa protiv ove inicijative. 

Izvor: Srna

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search