fbpx

Vijesti

Važno obavještenje za akcionare

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

BANJA LUKA - Komisija za hartije od vrijednosti Republike Srpske smatra prihvatljivim da za vrijeme trajanja vanrednog stanja u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, akcionari mogu privremeno deponovati novčana sredstva dobijena u postupku preuzimanja ili prodaje hartija od vrijednosti kod svog berzanskog posrednika.

Naime, Eurobroker a.d. Banja Luka je 27.03. uputio niz pitanja Komisiji za hartije od vrijednosti Republike Srpske, a koja se tiču postupka preuzimanja emitenta "Mira" a.d. Banja Luka koje je trenutno u toku. Pitanja se odnose na konkretne probleme s kojima se akcionari navedenog emitenta mogu susresti u trenutnim uslovima pandemije virusa korona kao što su sveopšta preporuka smanjenog kretanja, zabrana kretanja starijima od 65 godina, neposjedovanje bankovnih računa, akcionari koji se nalaze van svoje države, i sl.

Imajući sve navedeno u vidu, u svom odgovoru od 10.04. Komisija je iznijela svoj stav gdje smatra da je prihvatljivo da "na bazi odgovarajuće instrukcije klijenta berzanskom posredniku novčana sredstva po osnovu deponovanih/prodatih hartija od vrijednosti u postupku preuzimanja ili prodaje hartija od vrijednosti u okviru ostalih poslova, budu evidentirana i zadržana, na računu klijenta otvorenog kod berzanskog posrednika do trenutka u kojem vanredne mjere budu na snazi, te klijent ne otvori bankovni račun".

Trenutno je na Banjalučkoj berzi u toku samo jedno preuzimanje i to "Mira" a.d. Prijedor koje traje do 27.04.2020.

Za više informacija, možete nam se obratiti putem emaila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli., telefona 051/230-820, vibera 066/770-077.

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search