fbpx

Vijesti

Vlada Srbije odustala od prodaje Telekoma

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

Telekom Srbije 2BEOGRAD,  Premijer Srbije Aleksandar Vučić obavijestio je javnost da je Vlada Srbije odustala od prodaje „Telekoma“.

„Telekom ostaje u rukama Srbije i odluka je donesena jednoglasno“, rekao je Vučić na vanrednoj konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Vučić je naglasio da nije srećan zbog te odluke, ali da su sve ponude bile manje od onog što su tražili sindikati.

On je rekao da je jedan američki investicioni fond imao ponudu koja je bila „blizu, ali ne toliko dobra da bude prihvaćena“.

„Jedino ova firma htjela je da ispuni socijalni program, ali je ponuda bila niska, iako najbolja koju smo dobili“, rekao je Vučić i naglasio da mu zakon ne dozvoljava da govori o imenima ponuđača.

Vučić nije mogao da kaže ni kolika je procijenjena vrijednost „Telekoma“.

Govoreći o spekulacijama koje su pratile priču o prodaji „Telekoma“, Vučić je rekao da su „neki pokazali nepromišljenost i radili protiv Srbije“.

„Znao sam da sve te priče dolaze od lažova. Ja ne sijam od radosti iako se 90 odsto nacije raduje zbog odluke da `Telekom` ne bude prodat. Ja nisam srećan jer znam šta nas čeka. Šta da radimo sa `Železarom`? Šta da radimo sa Rudnicima u Boru?“, pitao je Vučić.

On je naglasio da „Telekomu“ u budućnosti neće biti lako jer će morati da djeluje tržišno, odgovorno i da poštuje uslove tržišta.

Kada je riječ o eventualnom otpuštanju radnika, Vučić je rekao da on u taj dio problamatike za sada ne može ulaziti, ali da će sve biti podređeno tome da kompanija opstane i bude tržišna.

Govoreći o odluci o smjeni ministra odbrane Bratislava Gašića, Vučić je rekao da tu odluku, kao ni ostale svoje odluke, nije donio lako, ali da je „prelomio“ i da će odluka o ostavci biti sprovedena brzo.  Srna

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search