fbpx

Vijesti

Saradnja Banjalučke i Montenegro berze

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
U skorijoj budućnosti brokerska kuća ili njen korisnik će imati mogućnost trgovanja i posmatranja trgovanja u realnom vremenu na četiri berze sa prostora bivše Jugoslavije

U organizaciji Montenegroberze i Banjalučke berze u sjedištu Atlas Mont banke u Podgorici predstavljen je novi brokerski softver - BrokerOffice.

Pored predsjednika uprave Montenegroberze Đorđa Đurđića i direktora Banjalučke berze Milana Božića, prezentaciji su prisustvovali predstavnici brokerskih kuća, investicionih fondova, Komisije za hartije od vrijednosti, Centralne depozitarne agencije i poslovnih banaka.

"Prisutni su se upoznali sa svim mogućnostima BrokerOffica, softvera koji je kompletno zasnovan na FIX protokolu (međunarodnom standardu u oblasti razmjene informacija između finansijskih subjekata). Softver će brokerskim kućima i njihovim korisnicima omogućiti onlajn trgovanje, međusobno povezivanje berzi, kao i mogućnosti za proširivanjem prihoda po osnovu prodaje informacija o trgovanju u realnom vremenu zainteresovanim investitorima...", saopšteno je iz Montenegroberze.

"Implementacija softvera će istovremeno dovesti do snižavanja troškova poslovanja brokerskih kuća. Najveća prednost softvera se ogleda u pružanju mogućnosti trgovanja na više berzi istovremeno. Planirano je da u budućem periodu pomenuti softver pored crnogorskog tržišta kapitala bude implementiran i na makedonskom tržištu kapitala i na Sarajevskoj berzi. Na taj način u skorijoj budućnosti  brokerska kuća ili njen korisnik će imati mogućnost trgovanja i posmatranja trgovanja u realnom vremenu na četiri berze sa prostora bivše Jugoslavije".

Izvor: www.vijesti.me

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search