fbpx

Vijesti

Osnivanje Društva za upravljanje Dobrovoljnim penzijskim fondom

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
248819_penzioneri01-foto-masanori-josida_fBANJALUKA, Pregovori o osnivanju Društva za upravljanje Dobrovoljnim penzijskim fondom u Republici Srpskoj trebalo bi da budu završeni do kraja ove godine, rekao je Srni direktor Društva za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom /PREF/ Republike Srpske Darko Lakić.

„Društvo je, na osnovu saglasnosti Vlade Republike Srpske, već potpisalo mandatno pismo sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i Skupnom pokojninskom družbom iz Ljubljane“, kaže Lakić.

On navodi da je Zakonom omogućena isplata dividende Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske i od dijela dobiti koja se ostvari po osnovu kamata.

„Kao rezultat započpenzioni fond 2etog procesa restrukturisanja portfelja, već preko 10 odsto imovine PREF-a čine dužničke hartije od vrijednosti i depoziti u bankama od kojih se ostvaruju prihodi po osnovu kamata, dok su početkom prošle godine u strukturi portfelja PREF-a bile isključivo akcije preduzeća“,naveo je Lakić.

On je naglasio da je predviđeno i produženje roka za usklađivanje postojećih ulaganja sa odredbama Zakona, kako bi se izbjeglo da PREF mora u kratkom roku prodavati određene akcije po niskim cijenama.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je 17. jula Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o PREF-u.

Izvor: Srna

Pretraga

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search