fbpx
Poklonite hartije

Poklonite hartije

Ukoliko želite da obradujte svoje najbliže vrijednim poklonom, kupite akcije na Banjalučkoj berzi. Pri kupovini akcija kod nas, na poklon dobijate besplatnu ukrasnu potvrdu o vlasništvu. Ukrasna potvrda o vlasništvu nije dokaz vlasništva, već se pravo stiče upisom u Centralni registar hartija od vrijednosti.

U skladu sa Pravilnikom o poslovanju berzanskih posrednika (Službeni glasnik RS broj 67/12, od 18.07.2012. godine) kojim je regulisana kupovina akcija u svrhu poklona, maksimalna vrijednost transakcije po nalogu za kupovinu akcija u svrhu poklona iznosi 1.000 KM.

Kako biste kupili akcije u svrhu poklona, potrebno je da dostavite podatke o poklonoprimcu (ime i prezime, adresa i JMBG) kako bi se licu koje prima poklon otvorio račun u Centralnom registru hartija od vrijednosti, te kako bi nakon kupovine akcija na berzi iste bile registrovane na ime poklonoprimca.

Izbor akcija koje ćete kupiti i pokloniti zavisi od Vas, ali prije nego što se odlučite za kupovinu akcija analizirajte sve informacije o emitentu koje su javno dostupne, te informacije koje Vam mi pružimo.

Da biste poklonili akcije preduzeća, banaka, osiguravajućih kuća ili investicionih fondova koje su uvrštene na Banjalučku berzu, potrebno je da date nalog za kupovinu akcija i na račun koji je predviđen za depozit klijenata uplatite novac za vrijednost kupovine, uvećanu za proviziju brokerske kuće, Berza i Centralnog registra hartija od vrijednosti.

Takođe možete pokloniti svoje hartije od vrijednosti koje već posjedujete putem Ugovora o poklonu gdje su u Centralnom registru hartija od vrijednosti izvši prenos sa vlasničkog računa poklonodavca na vlasnički račun poklonoprimca uz određenu proceduru i naknadu. Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona +387 51 230 820 ili na mail office[a]eurobroker.ba.

KONTAKT PODACI

Brokersko - dilersko društvo "Eurobroker"a.d. Banja Luka

Adresa : Kralja Alfonsa XIII br. 26, Banja Luka

Email : office[a]eurobroker.ba

Telefon : +387 51 230 820

Viber : +387 66 770 077

Skype : eurobroker2001

Copyright ©2024 EUROBROKER. Sva prava zadržana.

Search